Pen
ne
In de regio Genua zou een fabrikant ze in de 19e eeuw hebben uitgevonden met behulp van een diagonale snijmachine. Soms glad (penne lisce), soms gestreept (penne rigate), ze danken hun uiterlijk aan een vrije inspiratie van de penpunten waarmee vroeger met inkt werd geschreven (penne betekent “pen” in het Italiaans). Waarom heeft u voor deze vorm gekozen? Simpelweg om pastaliefhebbers de mogelijkheid te bieden hun gerecht te eten met een saus die rijk is aan ingrediënten (groenten, stukjes vlees, enz.), waarbij de grotere stukken saus in de holte van de buis passen en de fijnere worden vastgehouden door de groeven van de penne rigate.
Productie
Ze worden verkregen door extrusie door een koperen mal en zijn 2 à 3 cm lang.
Drogen: +- 19 uur (het drogen is belangrijk om te voorkomen dat ze tijdens het hanteren en koken breken).
met eieren
HALFVOLKOREN TARWE
Verpakking
Disponible en vrac
KOOKTIJD :
8 – 10 min
PER VERPAKKING VAN
500 gram