TA
GLIA
TELLE

inktvis

Volgens de legende werd tagliatelle uitgevonden door een kok in 1487 in Bologna voor de bruiloft van Lucrezia Borgia. De kok werd verliefd op het kapsel van de jonge vrouw en mecenas en besloot een pasta te maken die op haar leek.

Productie

De lichtheid van onze tagliatelle is te danken aan de dikte van 0,6 mm, verkregen door extra laminering. Voor de productie ervan zijn 2 machines nodig, een extruder-mixer waar men 5% inktvis toevoegen en een lamineermachine die de dikte bepaalt en de tagliatelle op lengte snijdt. Daarna komt het handwerk om ze goed op te hangen aan de tralies om een optimale droging en minimale breuk te garanderen.

Drogen: +- 20u (het drogen is belangrijk zodat ze niet breken tijdens het hanteren en koken

inktvis

HALFVOLKOREN TARWE                

Verpakking

Disponible en vrac

KOOKTIJD :

2 – 4 min

PER VERPAKKING VAN :

250 gram

Bewaar gerust wat van het kookwater om toe te voegen aan u saus of in u pasta zodat ze minder kleven.